Bröllopsfotograf i Dalarna – Fotograf Mirjami Olsson » Fotograf Mirjami Olsson - Fotograf Dalarna, Bröllopsfotograf Dalarna, Porträttfotograf Dalarna

En annan del av livet

Fb-Button

På bloggen kan ni utöver bilder på allt och inget, även läsa lite om en annan del i mitt liv. En del som bland annat består av ett liv med kronisk smärta som ger livet en lite annorlunda balansgång. Det är dock något som varit min vardag under många år och som jag lärt mig att hantera i den grad att jag har en bra och fungerande vardag med heltidsstudier, eget företag, träning, min man och väldigt mycket mer därtill! Självklart kommer det dippar som för alla människor men då är det bara att bryta ihop och resa sig igen, för att ge upp finns inte i min värld. Då hade jag gett upp för länge sen, men livet är alldeles för trevligt och det vill jag ta vara på :)

Jag har bloggat sedan 2008. Syftet när jag startade bloggen var att få ett lufthål under ett väldigt långt sjukdomsförlopp och för att folk runtomkring mig skulle få veta hur det går för mig, utan att jag skulle behöva upprepa historien gång på gång. Allting började med att jag som tonåring var med om en trafikolycka vars följder blev ett liv med kronisk smärta i nacke (whiplash) och rygg samt dubbelsidig förlamning. Det blev många månader på sjukhus och otaligt många rehabtimmar och behandlingar. Men det har med specialisthjälp, sjukt mycket träning (och lika mycket blod, svett & tårar), gett resultat och jag kan idag gå kortare sträckor med stöd vilket är helt underbart! Rullstolen i sig är inget problem utan ett fantastiskt bra hjälpmedel som hjälper mig att göra allt jag vill på dagarna. Min träning fortsätter självklart för att jag ska kunna leva ett liv utan de värsta smärtorna och för att kunna utveckla min gång så mycket det går.

Alla har vi med oss olika saker i bagaget. Jag väljer att se det som en otrolig drivkraft! Min envishet och målmedvetenhet är mina allra största styrkor och har tagit mig hit där jag är idag. Det har gett mig en annan sorts tacksamhet och den inställningen att jag tror att det går att lyckas med det allra mesta här i livet, på ett eller annat sätt!