Bröllopsfotograf i Dalarna – Fotograf Mirjami Olsson » Fotograf Mirjami Olsson - Fotograf Dalarna, Bröllopsfotograf Dalarna, Porträttfotograf Dalarna

Fotografen

Fb-Button

Fotograf Mirjami Olsson

Mirjami Olsson – din fotograf i Dalarna

Att jag älskar att fotografera är något som är svårt att missa och jag försöker få fram just den känslan i bilderna också. Ett lyckat fotoresultat handlar ju inte enbart om att behärska kameratekniken, utan även att få till kontakten mellan fotografen och modellerna framför kameran. Jag har träffat på så många människor som tycker att det är jobbigt att vara framför kameran och därför vill jag alltid att fotograferingen ska kännas bra för både er och mig. Jag gör mitt bästa, för att modellerna framför kameran ska känna sig bekväma och ha roligt under fotograferingen, med mitt lediga och lättsamma sätt. För det är ju faktiskt då bilderna blir som allra bäst och det där naturliga skrattet och leendet eller den levande blicken som tar fram personligheten, kommer fram. Jag älskar det naturliga ljuset och att fånga de speciella små detaljerna och därför gör jag mina flesta fotograferingar i naturligt ljus, gärna utomhus för att få med den fina utemiljön! För att kunna besvara efterfrågan har jag numera även en hemmastudio, där jag gärna också fotograferar er, eller så kommer jag hem till er eller någon annan plats ni önskar att bli fotograferade på!

Vem är då Mirjami, fotografen bakom kameran?

Bakom kameran hittar ni en fartfylld tjej på 27 år. Jag bor i byn Djurås, en mysig by mellan Leksand och Borlänge, tillsammans med min kära man, vår lilla son och våra två katter. Född och uppvuxen i Mockfjärd, Dalarna så en riktig dalkulla, men med finskt ursprung då båda mina föräldrar är från Finland. Jag har alltid varit intresserad av fotografering, men intresset tog fart sådär på riktigt när jag köpte en ny kamera och fotade allt och inget under en lång sjukhusperiod. Den långa perioden på sjukhus berodde på förlamning och andra följder efter en trafikolycka och mer om det kan ni läsa om här.

Numera är fotograferingen en livvsstil som jag verkligen älskar! Utan min kamera känner jag mig väldigt tom. Tankar om hur allting blir på bild far alltid igenom mitt huvud och jag älskar att se världen bakom en kameralins :) Fotointresset och de växande förfrågningarna ledde till att jag 2011 startade mitt egna företag som fotograf. Ett beslut som jag verkligen inte ångrat och jag älskar att få föreviga ögonblick till minnen! Jag tycker om att fotografera det allra mesta, även om jag ser mig själv mest som porträtt- och bröllopsfotograf där barn&familj- och bröllopsfotograferingar ligger mig allra varmast om hjärtat och är det jag brinner mest för.

Fotograferingen bedriver jag vid sidan om mitt heltidsjobb som testledare hos IT-företaget Triona AB där jag trivs superbra. Just nu är jag dock föräldraledig med vår lilla son, en helt underbar liten kille som lär sig nya saker i rasande fart och som ärvt envisheten från båda sina föräldrar ;) Att få vara mamma är det finaste som finns. Självklart fortsätter jag att utveckla mitt egna företag vid sidan om familjen och mitt vanliga jobb men fotograferingarna görs oftast under helgtid eller efter överenskommelse. Jag gillar att ha många bollar i luften samtidigt, så att få tiden att gå är mitt minsta problem. Jag är väldigt pratglad och social och älskar stunderna när det är livat omkring mig även om de lugna (numera få sådana!) stunderna är helt underbara. Jag har en massa finsk sisu, dricker lite för mycket kaffe och älskar ordet vardagslyx!

Tveka inte att höra av dig om du har några funderingar, så ska jag göra mitt bästa för att hitta den bästa lösningen för dig! Jag skräddarsyr gärna mina fotograferingspaket så att de passar just dina behov.

Bästa hälsningar,
Mirjami Olsson – din fotograf i Dalarna